U wilt een besloten vennootschap oprichten

U wilt een bedrijf beginnen maar weet niet of u moet kiezen tussen een eenmanszaak, een VOF of misschien wel een besloten vennootschap. Dit is een belangrijke stap voor uw onderneming en het is zaak u vooraf hierover goed in te lezen. De organisatie van een BV zit als volgt in elkaar. De BV is verdeeld in aandelen en de grootste aandeelhouder heeft de hoogste macht, maar zit niet in het dagelijkse bestuur. Dit wordt door de bestuurders gedaan. Kiest u dus voor besloten vennootschap oprichten en u wilt wel de macht blijven behouden over uw bedrijf, dan zult u dus de meeste aandelen moeten hebben en niet alles verkopen aan andere bedrijven of personen.

Voordelen van een besloten vennootschap oprichten

De voordelen van een besloten vennootschap oprichten zijn er genoeg. Het belangrijkste voordeel is dat er een hoop eisen zijn al u kiest voor besloten vennootschap oprichten. Deze eisen zijn een stuk strenger en uitgebreider dan bij een eenmanszaak of VoF. Een BV richt je ook niet ‘zomaar’ op, dit gaat via een officiële manier bij de notaris. Dit betekent dus dat u veel meer vakkundig oogt dan wanneer u een eenmanszaak bent. Voor personen wordt het dus interessant om geld te steken in uw onderneming en aandelen te kopen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een besloten vennootschap oprichten zijn afhankelijk van het pakket dat u kiest. Bekijk van te voren deze pakketten dus goed voordat u een keuze maakt. De prijzen hiervoor liggen tussen de €250 en €300. Dit zijn de gemiddelde prijzen maar kunnen verschillen tussen meerdere aanbieders. U hoeft niet op de lange termijn te wachten tot u dit terug verdiend heeft. Dit kan meestal al binnen enkele weken terug verdiend zijn.