Toe aan een nieuw interieur? Overweeg beton

Beton is misschien niet het materiaal dat je direct te binnen schiet als je erover denkt je interieur op te frissen. Echter, wat veel mensen nog niet weten is dat beton als materiaal terug is van weggeweest. In dan hebben we het niet over grijze en grauwe flatblokken en gebouwen, maar over een veel subtielere functie. Want beton heeft het grijze en saaie imago afgeschud en zijn intrede wederom gevonden in onze woningen. En dit keer als belangrijk onderdeel van een industrieel of modern vormgegeven ruimte.

De veelzijdigheid van beton

Beton als materiaal is enorm veelzijdig en dit kun je zien aan het ruime assortiment van betonnen producten dat betonleveranciers zoals www.sierbetononline.nl aan kunnen bieden. Verfraai je tuin met een mooie betonnen tuinbank of bloembak, kleed je woonkamer aan met een betonnen tafel of kruk en gebruik betonpleister in je badkamer voor een naadloos en waterafstotende laag op de muren. Beton is tegenwoordig ook in veel kleuren te krijgen, vooral grijs- en steentinten waardoor je het ook kunt gebruiken voor een ander soort uitstraling. En als je tussen deze opties niet vindt wat je zoekt, dan kun je altijd nog een product op maat laten maken, zodat je precies krijgt wat je voor ogen had.

De voordelen van beton

Beton is niet alleen mooi om te zien en stoer in het uiterlijk; het heeft ook een verscheidenheid aan andere voordelen. Zo is het erg sterk en kan het goed tegen een stootje. Krassen zullen zich niet gauw vormen en vochtvlekken ook niet. Voor buiten is beton ideaal omdat het alle weersomstandigheden kan weerstaan, zwaar is en nauwelijks onderhoud nodig heeft. Ben je op zoek naar een voorwerp dat lang meegaat, dat je ruimte een stoer en modern uiterlijk geeft en dat waterafstotend is? Dan is beton ongetwijfeld een materiaal dat je niet moet vergeten.