Kies voor een commercieel administratieve opleiding

Als je een goede opleiding gevolgd hebt en deze ook met succes hebt afgerond maak je een betere kans om een goede baan te vinden. Werkgevers zijn vaak op zoek naar mensen die van aanpakken weten maar ook een opleiding gedaan hebben waarmee ze meteen aan de slag kunnen. Dat geldt ook voor een functie als commercieel administratief medewerker.

Inhoud opleiding Commercieel administratief medewerker

Om goed voorbereid als commercieel administratief medewerker aan de slag te kunnen kies je voor een opleiding bij Fabius opleidingen. De opleiding duurt 40 lessen van ieder 3 uur die je klassikaal volgt met je medestudenten. Behalve deze lessen werk je thuis ook voor de opleiding. Voor de meeste mensen bedraagt dat een dagdeel per week maar dat kan natuurlijk per persoon verschillen, afhankelijk van hoe snel je werkt en hoeveel ervaring je al hebt op dit gebied. De opleiding wordt in twee stukken verdeeld. In het eerste deel van de opleiding word je getraind als administratief medewerker in het algemeen en in het daaropvolgende deel specialiseer je je als commercieel medewerker. Dit is een vervolg op het eerste deel dat je wel gedaan dient te hebben om aan het tweede deel te kunnen nemen. Je krijgt voor beide delen een diploma als je deze met succes afrondt.

Communicatie staat hoog in het vaandel

Een commercieel administratief medewerker werkt veel met klanten en daarom speelt communicatie een belangrijke rol in de opleiding. Je werkt als administratief medewerker in een ondersteunende functie waarbij je collega’s met allerlei taken van dienst bent. Daarin wordt natuurlijk veel gecommuniceerd. Omdat dit in de praktijk aan de orde van de dag zal zijn is het ook een belangrijk punt binnen de opleiding. Zo kun je na het afronden ervan meteen aan de slag en zal je werkgever een goede kracht aan jou hebben.