Blijf bij in de elektrotechniek

In de elektrotechniek vinden tal van ontwikkelingen plaats. Als je werknemers op de hoogte willen blijven van deze ontwikkelingen kun je ze het beste regelmatig opfriscursussen laten volgen. Dit is niet alleen nuttig maar zelfs wettelijk verplicht in deze branche.

Blijf op de hoogte van de NEN normen

In de elektrotechniek wordt gewerkt volgens bepaalde normen. Deze staan bekend als NEN normen. Als je werkzaam bent in deze sector ben je verplicht certificaten te halen voor cursussen waarin je leert omgaan met deze normen. Omdat de normen nog wel eens veranderen is het voor een elektromonteur dan ook noodzaak regelmatig opfriscursussen te volgen zodat je op de hoogte bent van de laatste regelgeving maar ook wettelijk in deze sector mag werken.

Kies voor een complete opleiding elektrotechniek

Werk je nog niet in de elektrotechniek maar gaat je hart hier wel naar uit? Kies dan eerst voor een goede opleiding elektrotechniek. Bij een opleider zoals Kenteq kun je terecht voor een complete opleiding maar ook voor opfriscursussen indien gewenst.

Installatie, onderhoud en reparatie

In de elektrotechniek werk je aan het installeren van technische installaties maar verzorg je ook het onderhoud en reparaties indien deze nodig zijn. Om zoveel mogelijk op de hoogte van de nieuwste technieken te blijven en te mogen blijven werken volgen elektromonteurs regelmatig extra cursussen. De certificaten die je daarvoor behaald blijven maar voor een bepaalde tijd geldig en dien je dus ook altijd te verlengen of te hernieuwen. Als iemand ervoor kiest een elektrotechnisch bedrijf in te schakelen voor een klus wil je natuurlijk wel zeker zijn dat het goed gebeurt. Daarom kies je het beste voor een bedrijf met goed geschoold en gecertificeerd personeel. Dan weet je dat de klus niet alleen goed geklaard wordt maar ook volgens de laatste normen.